Emberibb Európa

Az Emberibb Európa projekt célja, hogy mind a tartósan mozgáskorlátozottak, mind az időszakosan kihívással élők önálló életvitelét elősegítse Debrecenben és környékén.

A program lényege, hogy megvalósuljon egy olyan akadálymentességi felmérés, illetve egy multimédiás, webes megjelenítésű és papíralapú akadálymentességi térkép létrejöjjön Debrecen területén a mindennapi életben szükségszerűen használatos intézményekről, intézetekről és egyéb fontos objektumokról, amelyek elérése a kihívással élők számára is problémamentesen megoldható.

Ennek megvalósulásával a kihívással élők mindennapjai tervezhetőbbé, tervezhetővé válnak, és az ép emberekkel való kapcsolatteremtésük, a közös programok szervezése (mozi, színház bevásárlás stb.), a teljes értékű társadalmi életük gördülékenyebbé tehető. További cél az akadálymentesítés szükségességének megértetése, társadalmi elfogadtatása, és ezáltal előmozdítása Debrecen közigazgatási területén.

A program részleteiről a Hírek menüpontban mindig friss információkkal szolgálunk.

A kapcsolódó infóvonal máris elkezdte működését. Munkatársunk naprakész információkkal tud szolgálni a kihívással élők részére Debrecen akadálymentes objektumairól.

Az alábbi módokon érdeklődhetnek, informálódhatnak Debrecen akadálymentességi helyeiről.

Akadálymentességi infóvonal: +36 30 816 02 33

Akadálymentességi weboldal - www.mozgat.hu

A projekt a Norvég Finanszírozási Mechanizmus Civil Támogatási Alapjának keretében valósul meg.