"A legkisebb fiú" - mesék nélkül a szegénységről

Szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem európai éve 2010, ezért a Változó Világ Szociális Egyesület  „A legkisebb fiú-mesék nélkül a szegénységről” (SZE-PR-2010-02-02) címmel beszélgetéssorozatot rendez a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium támogatásával, valamint az ESZA Nonprofit Kft. közreműködésével.
      A projekt lényege és célja: felhívni a figyelmet a szegénységre, értelmezni magát a fogalmat, megvizsgálni, hogy az egyes korosztályok mikor és milyen formában találkoznak a szegénységgel, illetve a különböző generációkat érzékenyíteni a szegénységre a média bevonásával. Szeretnénk olyan életutakat bemutatni, amelyek példaértékűek lehetnek elsősorban a fiatalok számára a szegénység elkerülésére, valamint leküzdésére.

A négy alkalmas beszélgetéssorozat a következő időpontokban lesz:
I. alkalom: 2010. október 15. Debrecen (Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola)
II. alkalom: 2010. október 25. Berettyóújfalu (Nadányi Zoltán Művelődési Központ)
III. alkalom: 2010. november 10. Balkány (József Attila Művelődési Ház)
IV. alkalom: 2010. november 26. Debrecen (Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola)

Mindegyik beszélgetés során egy politikus, egy civil és egy vállalkozó vitatja meg a témát kerekasztal beszélgetés formájában. Az esemény nyitott a nagyközönség előtt. A kollegák várnak minden érdeklődőt, és a résztvevők a kerekasztal beszélgetés végén kérdezhetnek, hozzászólhatnak a témához.
Emellett a projekt során szakemberek közreműködésével készült egy 20 perces kisfilm, mely ábrázolja és megvizsgálja azt, hogy ma Magyarországon mi a legfőbb oka a szegénységnek, és mi lehet rá a megoldás.

A debreceni egyesület célja, hogy vegyük észre, hogy a szegénységet nem lehet figyelmen kívül hagyni, az emberek többségének az élet velejárója, nézzünk szembe vele, és közösen tegyünk ellene.

A programhoz tartozó kisfilm megtekinthető itt!

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

A program a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium támogatásával jött létre! Közreműködő szervezet: ESZA Nonprofit Kft.