Képzéssorozat a fiatal szervezetekért

Egyesületünk 2011. április hónapban a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával „Képzéssorozat a fiatal szervezetekért” címmel 3 modulos képzést valósított meg. Az NCA-CIV-10-A pályázat keretében 6 civil szervezet 18 képviselője kapott átfogó ismereteket a forrásteremtés területén. A tréning során a résztvevők olyan fontos tudásanyagokat sajátíthattak el, mint például a pályázatírás, a projektmenedzselés, vagy a marketingmenedzsment.

A program célcsoportját azok a civilek alkották, akik megfelelő ismeretek híján nem voltak képesek a szervezetük működéséhez szükséges anyagiakat előteremteni. A pályázati forrásból megvalósuló tréning ezt a hiányosságot kívánta orvosolni.
A projekt megvalósítása során az elméleti ismeretek átadása mellett az előadók kiemelt hangsúlyt fektettek arra, hogy a résztvevők interaktív módon, gyakorlati feladatokon keresztül tudják bővíteni tudásukat. A képzésbe bevont szervezetek a tréning során kidolgoztak egy-egy projektet, amelyek megfelelő pályázati kiírás megjelenése esetén projektjavaslattá dolgozhatóak át és támogatásra érdemes pályázatként nyújthatók be.
A képzés anyagában a pályázatírás és projektmenedzselés mellett a marketing kommunikáció is hangsúlyos elemként jelent meg. A résztvevők megismerték a civil szervezetek arculati elemeinek, reklámozásának hatékony módozatait, valamint hasznos ismereteket szereztek a sikeres 1%-os kampány kidolgozásához.
A résztvevők a tréning végén tanúsítványt vehettek át, amely a képzés elvégzését igazolja. Összességében elmondható, hogy a Változó Világ Szociális Egyesület sikeres és hasznos programot valósított meg az NCA támogatásával.

A program képzésanyaga oldalunkról is letölthető! ITT!

A képzés a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával jött létre!