Szenvedélyem az egészségem...

2013 augusztus 1.-én indult a Támop 6.1.2 11/1-2012-0826 számú "szenvedélyem az egészségem..." című projekt.

A Változó Világ Szociális Egyesület, 6.860. 182-Ft uniós támogatást nyert a „A TÁMOP-6.1.2-11/1-2012 kódszámú pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Az egészséges életmód manapság egyre inkább elengedhetetlen az ember életében, hiszen a rohanó világban kezdenek elveszni mindazok az eddig természetesnek tűnő dolgok, melyek az ember életéhez hozzá tartoznak. Mindehhez azonban szükség van egy fajtat tudatosításra és megerősítésre. A Változó Világ Szociális Egyesület a kitűzött célok megvalósítása érdekében A TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0818 számú konstrukcióban 6.860. 182. Ft 100%-os Európai Uniós vissza nem térítendő támogatást nyert, amelynek keretén belül az alábbi programok valósulnak meg: egészségügyi állapotfelmérés, egészségre nevelő táborok és klubok, sportfoglalkozások, előadások az egészséges életmódról és a különböző káros szenvedélyekről, egészségnap és egészséghét. A pályázat célja az egészséget szolgáló egyéni magatartásminták és közösségi értékek elterjedésének ösztönzése, az egészségfejlesztés színterein megvalósuló közösségi programok elterjesztése, az életminőség javítása: az egészséges életmódhoz szükséges tudás, és készségek megszerzésének támogatása az élet különböző színterein; minden életkorban cselekvésen alapuló egészségtudatos magatartás kialakítása, az egyéni felelősségvállalás fokozása;egyének és csoportok képességeinek és készségeinek fejlesztése az egészséges választások érdekében, a helyi közösségek szereplőinek együttműködésben megvalósuló egészségtudatos döntések, tervezések számának növelése;a közösségi aktivitások (különösen a színtereken), a partnerségi együttműködések, és a helyi közösségek erősítése az egészség, mint „érték és eszköz” érdekében. A projekt nyilvánossága folyamatosan biztosított volt. A ’C’ tábla elhelyezésre került a helyszínen, a sajtóközlemény megírása és a TÉRKÉPTÉR feltöltése is megtörtént, a ’D’ típusú tábla megrendelése megtörtént.