Munkaerő piaci szolgáltatások bővítése a Változó Világ Szociális Egyesületnél

A Változó Világ Szociális Egyesület 2013 február 1.-éj a Támop 2.6.2-12/1-2012-0045 számú "munkaerő piaci szolgáltatások bővítése a Változó Világ Szociális Egyesületnél". A projekt 2014 március 31.-én sikeresen lezárult.

A Változó Világ Szociális Egyesület 7.198.600 forint európai uniós támogatást nyert „A TÁMOP Munkaerő-piaci szolgáltatások bővítése a Változó Világ Szociális Egyesületnél” című pályázati kiíráson, az Új Széchenyi Terv keretében. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg. A támogatás célja a munkaerő-piaci szolgáltatásokat nyújtó civil szervezetek fejlesztése, a szolgáltatói kapacitások megerősítése a különösen hátrányos helyzetű térségekben. A Közreműködő Szervezet 2012 decemberében támogatásra érdemesnek ítélte projektünket, amely így 2013. július 1-jén elindulhatott. A projekt keretein belül megvalósult a szolgáltatásfejlesztési és szolgáltatásfejlesztési terv. Kiválasztottuk a külső szakértőt a sztenderdek kidolgozásához, valamint a munkaerő-piaci programok mentorálásához. Elkészült az álláskeresési technikák átadása tréning és a pályaorientációs csoportos tréning teljes dokumentációja, amely a két sztenderd teljes folyamatát átöleli. Véglegesítésre került a programhoz kapcsolódó honlap, amely a http://valtozoegyesület.hu/tamop262/ címen érhető el. Megrendeztük a civil kerekasztal és a vállalkozói fórum megbeszélést is, amelyen a munkaerő-piaci szolgáltatásokkal kapcsolatos információkat, tapasztalatokat cserélték ki a résztvevők. Elkészült az Egyesület TQM rendszeren alapuló minőségirányítási rendszere, és a FAT intézményi akkreditációs eljárás bevezetése is megtörtént. A nyilvánosság biztosítása folyamatos volt a projekt ideje alatt. A pályázatban vállalt összes indikátort teljesítettük, a projekt összes célkitűzése maradéktalanul teljesült.